"Нежни хоризонти" в Арт салона на Радио Варна

Представяне на стихосбирката "Нежни хоризонти" в Арт салона на Радио Варна

"Нежни хоризонти" - стихосбирката с две лица събра на едно място поезията и живописта, Бургас и Варна, талантливите Емилия Николова и Розалия Лефеджийска. За двете дами това е първа стихосбирка, но е четвърта артистична среща, след като през 2013-а реализират първата си обща идея.

Емилия Николова е един от нестандартните творци на гр. Бургас. Тя е доктор по Обществени комуникации и информационни науки, специалност ”Журналистика и връзки с обществеността”. Автор е на шест  книги и десетки научни публикации. Емилия Николова има десетки самостоятелни изложби и участия в редица творчески и благотворителни събития във всички градове на страната.

Розалия Лефеджийска живее и твори във Варна, където първоначално завършва Икономическия университет. По-късно се насочва към школата по моден дизайн и за известен период от време превръща изкуството да твориш облекла и аксесоари към тях в своя професия. Уменията си по живопис усъвършенства в Частната академия за изящно изкуство ”Жул Паскин” в гр.София. Розалия Лефеджийска има три самостоятелни изложби по живопис, една изложба на уникални бижута изработени от естествени материали и участие в десетки общи артистични събития.

Пътуването към „Нежни хоризонти” съпроводиха чаровната актриса Веселина Михалкова и поетесата и журналист с нежна душа Елица Виденова.

БНР Радио Варна